جشن های معروف اروپا
در این مطلب جشن های معروف اروپا آورده شده است:
1. جشن كف صابون
یکی از جشن های معروف اروپا جشن کف صابون است. این یک جشن کاملا دانشجویی است! در اروپا به مناسبت ورود دانشجویان جدید به یكی از دانشگاه ها مراسم جشن کف صابون برگزار می شود كه برگزاری آن از سال ها پیش از سوی مدیران دانشگاه تصویب شده است. در سال های گذشته این جشن با آرد و سفیده تخم مرغ برگزار می شد، اما از آنجا كه در نتیجه پرتاب آرد و سفیده تخم مرغ ساختمان ها به تدریج آسیب می دیدند چند سالی است كه برای برگزاری این جشن از نوعی كف صابون مخصوص استفاده می شود.
2. توماتینا
جشنواره ایست که در آخرین چهارشنبه ماه اوت در نزدیکی شهر والنسیا در کشور اسپانیا برگزار میشود. حدود 3000 نفر از اقصی نقاط جهان در این جشنواره گرد هم آمده تا یک صد تن گوجه فرنگی را در یک نبرد خیابانی به سوی یکدیگر پرتاب کنند. لا توماتینا (La Tomatina) که در آخرین چهارشنبهی آگوست برگزار میشود، تعداد زیادی از محلیها و توریستها را به خود جذب میکند که برای سرگرمی در حدود یکصد تن گوجهفرنگی را در چند ساعت به همدیگر پرتاب میکنند که در نتیجه آن شهر بونیول اسپانیا کاملاً از گوجه پوشیده میشود. در سالهای اوایل دههٔ ۱۹۵۰ انجام جشن پرتاب گوجه ممنوع بود، اما شرکتکنندگان به این موضوع اهمیتی نمیدادند و حتی به قیمت دستگیر شدن هم از رسمِ پرتاب گوجهفرنگی که در آن زمان جدیدِ بود دست بر نمیداشتند. فستیوال تومیتینا یا فستیوال گوجه فرنگی با صد تن گوجه در اسپانیا برگزار می شود. شرکت کنندگان این فستیوال گوجه ها را به سمت هم پرتاب کرده و به رقص و شادی می پردازند.
3. جشنواره “فالا”ها در اسپانیا
جشن “فالا”ها یک سنت قدیمی در والنسیای اسپانیا برای ادای احترام به «سنت جوزف» است که با ساخت عروسک های خیمه شب بازی بزرگی (معروف به فالا) همراه است که در ساخت آنها از کاغذ، چوب و موم استفاده می شود. هر محله در والنسیا ماهها برای ساخت این عروسکهای بزرگ و مرتفع صرف میکنند که هزینه ساخت آنها نیز به دهها هزار دلار میرسد. این عروسکهای خیمه شب بازی که معمولا برای تمسخر چهرههای سیاسی ساخته میشوند، در سراسر شهر چرخانده میشوند و همواره رقابت سختی بین محلههای مختلف برای ساخت بهترین اثر وجود داد. چند روز قبل از آغاز جشن نیز خیابانهای شهر مملو از موسیقی، آتش بازی و رژه با لباس های سنتی است و رستورانهای شهر نیز همگی به طبخ غذای محلی والنسیا یعنی «پائلا» می پردازند. این عروسکهای بزرگ و عظیمالجثه در انتهای مراسم سوزانده میشوند.
4. فستیوال سن فرمین در اسپانیا
یکی دیگر از مشهورترین فستیوال های دنیا است که کمتر کسی از آن بی خبر است. این فستیوال با وجود اعتراضات شدید حامیان حیوانات هنوز برگزار می شود.
5. جشن ساخت برج های انسانی اسپانیا
یکی از قدیمی ترین و جالب ترین مراسم کشور اسپانیا، جشن ساخت برج های انسانی است. هر دو سال یکبار در تاراگونا، بلندترین و قوی ترین افراد جمع می شوند و بلندترین برج انسانی را می سازند.
6. کارناوال بازل سوئیس
بزرگ ترین جشن در کشور سوییس محسوب میشود که هر ساله بین ماههای مارس و فوریه در بازل برپا میشود. در این کارناوال مردم لباس های عجیب و غریب به تن می کنند و به خیابان ها می آیند. این جشن تا نیمه شب نیز ادامه دارد.
7. فستیوال گوله برف اتریش
به مدت 1 هفته با حضور دی جی های مشهور در اتریش برپا می شود.
8. اکتبرفست، مونیخ، آلمان
این فستیوال که از سال ۱۸۱۰ برگزار میشود بخشی مهم از فرهنگ بایرنیها است. این مراسم که در اصل یادبود عروسی پرنس لودوویگ بوده اکنون به بزرگترین فانفیر سالانه بدل شده است. محوطهی «پارک ترزا» در نزدیکی مونیخ میزبان جشن اکتبرفست (Oktoberfest) است و هر ساله بیش از شش میلیون نفر در آن شرکت میکنند. این مراسم در طول تاریخ ۲۴ بار به دلایل جنگ، شیوع بیماری و … برگزار نشد. اکتبرفست فرصت مناسبی برای دیوانه بازی است! جشن اکتبر بزرگ ترین فستیوال آبجو در دنیا است که سالانه در شهر مونیخ مرکز ایالت باواریا برگزار می شود. این جشنواره در اواخر ماه سپتامبر و هفته اول اکتبر در 16 روز برگزار می شود. بیش از 6 میلیون نفر از اقصی نقاط دنیا برای شرکت در این فستیوال به آلمان مسافرت می کنند.
9. روز سنت پاتریک، ایرلند
این مراسم برای یادبود ورود مسیحیت به ایرلند جشن گرفته میشود. جوامع ایرلندی در ایالات متحده بهویژه در بوستون، شیکاگو و در بقیهی کشورهای اروپایی نیز این مراسم را جشن میگیرند. در جشن سنت پاتریک (Saint Patrick) شرکتکنندگان لباس سبز میپوشند و به رقص محلی میپردازند. سنت پاتریک کسی است که دین مسیحیت را به ایرلند آورد و به علت استفاده از شبدر در هنگام موعظه، موجب تصویب این ترکیب به عنوان نماد ایرلند شد.
مراسمی فرهنگی مذهبی است که همه ساله در 17 مارس برگزار می شود. این مراسم با پوشیدن لباس های سبز و بومی توسط مردم و راهپیمایی در خیابان ها انجام می گیرد.
10. کارناوال ونیز، ایتالیا
این جشن رنگارنگ درست در روز پیش از «چهارشنبهی خاکستری» در ونیز ایتالیا انجام میشود و ریشههای این مراسم به سال ۱۱۶۲ باز میگردد. ماسکهای ونیزی شاخصهی این کارناوال هستند. شرکت کنندگان در این فستیوال ماسک هایی روی صورت خود می گذارند. فلسفه استفاده از ماسکهای خاص در این کارناوال، به از بین بردن اختلاف ظاهری بین طبقات غنی و فقیر باز میگردد و همچنین فرصتی هم برای دست انداختن مقامات و قدرتمندان جامعه ایجاد میکند. ایتالیاییها مثلی دارند که میگوید: در زمان کارناوال هر نوع شوخی روا است. کارناوال ونیز از جذاب ترین فستیوال ها است که باعث جذب میلیون ها توریست به ایتالیا می شود. در طول این فستیوال شهر ونیز به شهری شلوغ و زنده تبدیل می شود. کارناوال ونیز از قدیمی ترین فستیوال ها محسوب می شود و قدمتی 900 ساله دارد.
11. تکنو خیابانی پاریس
موسیقی خیابانی یکی از بایدهای شهر پاریس است و در این روز خیابانهای شهر، صحنهی بزرگ تکنوهای زیرزمینی میشود. اواسط سپتامبر هر سال، اسپیکرهای بزرگ بین این همه شلوغی و آدمهای جوان و خوشحالی که دوست دارند با صدای بلند، زندگی کنند. جمعیتی حدود ۴۰۰ هزار نفر که شبیه یک قبیله دور هم جمع میشوند تا با صدای بلند همراه با موسیقی برقصند.
12. شب سفید
هر سال یک شب در اکتبر، پاریس بیدارِ بیدار است؛ نزدیک به ۱۲۰ موسسه فرهنگی و مکانهای جمع عمومی، همهی شب را بیدارند. این جشن هنری و فرهنگی بهترین فرصت است برای اینکه یک به یک موزهها، کتابخانهها، سینماها، پارکها، جاذبههای توریستی، دانشگاهها و خلاصه همهی پاریس را بدون هیچ هزینهای ببینید که دیدن همهشان در روزهای معمولی هزینه زیادی میخواهد. همهی درهای شهر، این یک شب به روی همه بازند و همهجا با چراغ و موسیقی، روشن میشود. جالب تر اینکه برای آنهایی که تا خود صبح به گشت و گذار مشغولند، صبحانه هم تدارک دیده میشود. طبعا شهر که بیدار و روشن است، باید منتظر دیدن جمعیت زیادی بود.
13. روز باستیل
١٤ژوییه، روز ملی فرانسه است. به همین مناسبت، در شب ١٣ ژوییه در ایستگاههای آتشنشانی سراسر شهر، رقصهایی توسط نیروهای آتشنشانی پاریس انجام میگیرد. ساعت ١٠ صبح روز ١٤ ژوییه، نیروهای ارتش و آتشنشانی با هواپیما و هلیکوپتر در خیابان شانزهلیزه رژه میروند. حدود ساعت ١١ شب، مراسم آتشبازی بزرگی در میدان مارس برگزار میشود. رژههای رنگارنگ در خیابان شانزهلیزه و آتشبازیهای میدان مارس در این روز دیدنیاند.
14. فستیوال جنگ پرتقال ها
یکی از جشنهای بزرگ غذایی و همچنین کثیف در یکی از شهرهای شمالی ایتالیا برگزار میشود. یک رویداد جنگ با استفاده از مواد غذایی به شمار می آید که در طول برگزاری کارناوال ایوریا در ایتالیا برگزار می شود. شهر قدیمی و باستانی ایوریا در ایتالیا با برگزاری این کارناوال آزادی خود را جشن می گیرد. گرچه این امر درست است، اما جشنواره جنگ پرتقال ایتالیا سنت مستمر و بی وقفه ای به شمار می آید که به دوران قرون وسطی بر می گردد. جشنواره جنگ پرتقال ایتالیا به قرن نوزدهم بر می گردد، زمانی که مردم در خیابان با هم درگیر می شدند و تماشاگران از بالکن خانه ها این درگیری ها را تماشا می کردند، اما آخرین باری که این اتفاق رخ داد در دوران پس از جنگ جهانی دوم بود. شیوه برگزاری این رویداد اینگونه است که دو گروه در دو طرف مبارزه قرار می گیرند؛ یک گروه پرتاب کننده پرتقال سوار بر ارابه که از پرتاب کنندگان برگزیده ای محافظت می کنند که سوار بر ارابه های روبازی هستند که با اسب کشیده می شوند و گروه دیگر پیاده هستند. بر اساس پیشینه این جشنواره، پرتاب کنندگان پرتقال سوار بر ارابه به منزله محافظان مسلح نجیب زادگان و مردم پیاده، نماد توده های شورشی هستند. گرچه پرتاب کنندگان پرتقال سوار بر ارابه با لباس های محافظ، محافظت می شوند، اما تعداد افراد گروه مقابل آنها بسیار زیاد است. طی سه روز برگزاری این جشنواره، ناظرانی حضور دارند که برای تقدیر از شجاعت و دقت شرکت کنندگان در این جشنواره، جوایزی اعطا می کنند. این مسابقه به عنوان بزرگترین جنگ خوراکی در ایتالیا شناخته میشود. در انتهای آن تنها هزاران تن پرتقال از بین رفته سطح شهر را میپوشاند. این جشن را یکی از کثیفترین فستیوالها در اروپا میدانند.
15. فستیوال گلاستونبری در انگلستان
طی 5 روز برگزار می شود. مکان فستیوال روستای پیلتون واقع در 10 کیلومتری شرق شهر گلاستونبری است. جمعیت روستای پیلتون 998 نفر است اما در طی این فستیوال به 200 هزار نفر می رسد. این فستیوال در رشته های هنری مختلفی همچون تئاتر، کمدی، سیرک، رقص و موزیک برگزار می شود اما بیشترین توجه به بخش موزیک صورت می گیرد و شهرت جهانی دارد.
16. پنیر قل قله زن یا جشنواره پنیر غلطان در انگلستان!
هر سال در ماه می انگلیسی ها در تپه كویر جشنواره «قل دادن پنیر» را برگزار می کنند! در این مراسم یك قطعه پنیر 4 کیلویی که تولید شهر لاستر است از بالای تپه به پایین پرت میشود و سپس هر كدام از صدها نفر شركتكننده که در پشت خط شروع قرار گرفتهاند، باید به پایین تپه بدوند تا بتوانند پنیر را بگیرند. هر سال این جشنواره تلفاتی هم به بار میآورد و برای همین كودكان اجازه ندارند در آن شركت كنند! اگرچه گاهی اوقات پسربچههایی كه در شهرهای محلی زندگی میكنند بههرترتیبی به این مراسم میآیند. جشنواره و مسابقه عجیب پنیر غلطان هر سال بهار در جنوب غربی انگلستان و درمنطقه گلاستر انگلستان برگزار میشود. قدمت این مسابقه به حدود 200 سال پیش برمیگردد که در ابتدا به صورت سنتی توسط مردم محلی رویتای «باکورث» برگزار میشد اما در حال حاضر افراد زیادی از سراسر جهان در این جشنواره حضور مییابند و در چند سال اخیر نیز این مسابقه برندگانی از کشورهای ژاپن و آمریکا داشته است. به طور معمول، این مسابقه در پنجشنبه آخر ماه می برگزار میشود و چند هزار نفر تماشاچی دارد. این مسابقه از دید مردم محلی بسیار هیجانانگیز است.
17. جشنواره تخم مرغ در بوسنی
هر ساله و در اولین روز فصل بهار مردم شهر «زنیکا» در کشور بوسنی صبح بسیار زود به حاشیه رودخانه «بوسنا» میروند تا آغاز بهار را جشن بگیرند. این مراسم که به جشنواره «تخم مرغ همزده» مشهور است، با تهیه یک صبحانه سنتی با تخم مرغ در یک ظرف بزرگ برای تمامی افراد آغاز میشود. این جشنواره بهاری به زبان بوسنیایی “cimburijada” نام دارد.
18. جنگ شراب در اسپانیا
هر ساله شهر کوچک هارو (Haro)، یکی از بزرگترین تولید کنندگان شراب در اسپانیا، میزبان فستیوال جنگ شراب (Batalla del Vino) میباشد. در این مراسم شرکت کنندگان چندین تن شراب را برای تفریح بر سر یکدیگر خالی میکنند. این فستیوال در ۲۹ جون برگزار میشود. همه در این مراسم لباس سفید رنگ میپوشند و طی مراسم، لباس آنها با خیس شدن با شراب به رنگ قرمز در میآید.
19. دوشنبه تمیز در یونان
این فستیوال که به طور عجیبی دوشنبه تمیز نامیده میشود در واقع یک جشن بزرگ با آرد است که در آن شرکت کنندگان بیش از ۱۳۰۰ کیلو آرد را به سمت یکدیگر پرتاب میکنند. از چند روز قبل از این روز خاص مردم خود را برای یک جنگ بزرگ آماده میکنند و حتی تلههایی را نیز در معابر عمومی کار میگذارند.
20. فستیوال گیتار هوایی در فنلاند
یکی از فستیوالهایی که هر ساله در فنلاند برگزار میشود، به گیتار هوایی یا گیتار مجازی اختصاص دارد. شرکتکنندگان در این فستیوال در واقع ادای گیتار زدن را در میآورند و برای اجرا پرشور و نمایش قابلیتهای خود تنها یک دقیقه وقت دارند. هیات داوران افزون بر ظاهر و لباس شرکتکنندگان به حرکت انگشتهای آنان توجه میکنند.
21. جشن مرکبات در فرانسه
در شهر مانتون که در سواحل جنوب فرانسه قرار دارد، لیمو و مرکبات نقشی حیاتی بازی میکنند. از این رو هر ساله در ماه فوریه جشنی باشکوه در ستایش این میوه برگزار میشود. بیش از یکصد تن مرکبات در تزئین مجسمهها و اشیایی عظیم به کار میرود که در کاروانی طویل در شهر به نمایش گذاشته میشود. شهر مانتون در سال ۱۹۲۹ بزرگترین تولیدکننده مرکبات در اروپا محسوب میشد.
22. بازیهای هایلند در اسکاتلند
مسابقات هایلند که در اسکاتلند شکل گرفته و امروزه در نقاط مختلف جهان برگزار میشود، رشتههای گوناگونی را در بر میگیرد؛ از پرتاب تنه درخت گرفته تا نواختن نیانبان اسکاتلندی. شهر بریمر در اسکاتلند از معروفترین مکانهای برگزاری این مسابقات است. ملکه الیزابت نیز معمولا مهمان این بازیها است.
23. جام جهانی پرتاب کیف دستی در آلمان
یکی از دیگر مسابقات عجیبی که در آلمان برگزار میشود، جام جهانی پرتاب کیف دستی است. این مسابقات در شهر بوتروپ آلمان انجام میگیرند و شرکتکنندگان باید با بهکارگیری تکنیکهای مختلف کیف دستی را به دورترین نقطه ممکن پرتاب کنند. شرکتکنندگان در این مسابقه کشورهای مختلف جهان را نمایندگی میکنند.
24. فوتبال همراه با کتککاری در ایتالیا
یکی از میدانهای شهر فلورانس ایتالیا هر ساله شاهد “فوتبال تاریخی” است. در این مسابقات تیمهای گوناگون شرکت دارند و فینال آن امسال در روز ۲۴ ژوئن برگزار میشود. در فوتبال تاریخی باید سعی کرد که توپ را درون دروازه تیم مقابل جای داد، البته با این تفاوت که مشت و لگد زدن هم در جریان مسابقه مجاز است. گفته میشود که قدمت این بازیها به قرن شانزدهم میلادی برمیگردد.
25. شب جادوگران در آلمان
به گزارش دویچه وله فارسی منطقه هارتس در آلمان هر ساله در شامگاه ۳۰ آوریل شاهد جشن جادوگران (Walpurgisnacht) است که با برپا کردن آتش و نیز رقصهایی ویژه همراه است. قدمت این جشن که معمولا در بیش از ۲۰ شهر و روستای منطقه هارتس برگزار میشود، به اواسط قرن هفدهم میلادی برمیگردد. هر ساله هزاران نفر از این جشن دیدن میکنند. شرکتکنندگان در این جشن لباسهای شیطانی و ویژه جادوگران بر تن میکنند.